mindfulness en meditatie
Yoga, boeddhisme, sjamanisme
Communicatie & levenskunst

Overzicht van ons gehele cursusaanbod

Volg de 'meditatieve momenten online' (25 minuten op maandag- en woensdagavond)

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen per 28 nov. 2021 kunnen de avondactiviteiten de komende weken geen doorgang vinden. De docenten zullen contact opnemen met hun cursisten, ook over een mogelijk alternatief. Vanaf januari hopen we – als de maatregelen dat toelaten – de draad weer op te pakken. Belangstellenden kunnen zich gewoon opgeven voor ons voorjaarsaanbod vanaf januari 2022. Mocht een cursus vanwege coronamaatregelen geheel of gedeeltelijk geen doorgang vinden dan wordt in overleg naar een oplossing gezocht en kan betaald cursusgeld eventueel (naar rato) worden teruggestort.

 

Bosbaden

Laat je meditatief onderdompelen in het bos

In verstilling en vertraging wandelen en aanwezig zijn in het bos. Dat is in essentie wat bosbaden inhoudt. Je dompelt je als het ware onder in de atmosfeer van het bos. Hierdoor ontstaat er automatisch een zachte fascinatie voor alles om ons heen in de natuurlijke omgeving. Onze zintuigen gaan hierdoor veel meer van de omgeving opnemen en de stressniveaus gaan omlaag.

Meer informatie

Compassie

Compassietraining (MBCL) - Online

In moeilijke of stressvolle situaties is het soms niet zo eenvoudig om met een liefdevolle vriendelijke houding in contact te blijven met wat zich aandient, zonder dat het ons overspoelt. Met de training oefen je om compassie meer toe te laten in je denken, voelen en handelen. Cursus is nu ook online te volgen.

Meer informatie

AdelaarWit 2

Workshop sjamanisme

Het sjamanisme is een eeuwenoude geneeswijze die ook in onze tijd bruikbaar is om heling en welzijn te bereiken. De sjamanistische reis is een belangrijke techniek in deze methode. In de basisworkshop leer je om zelfstandig reizen te maken naar je krachtdier en andere persoonlijke spirituele helpers voor kracht en advies.

Na de basistraining kun je deelnemen aan verdiepingsworkshops

Meer informatie

Zinspiratie Homegrid

Zinspiratie-ontmoeting op zondag

Ben je op zoek naar een zinvolle alternatieve zondagochtendinvulling? Dan zijn de nieuwe Zinspiratiebijeenkomsten - een voorzetting van de bijeenkomsten in Centrum de Appel - misschien iets voor jou. Locatie: Cordium te Nijmegen. De bijeenkomst is niet echt een viering, maar meer een samenzijn met (z)inspiratie en ontmoeting.

Meer informatie

Mindfulness

Mindfulness basis en vervolg

Het Han Fortmann Centrum biedt een scala aan trainingen, van basis tot gevorderen. Wil je beginnen met Mindfulness, stap dan in bij de basistraining.

De basistraining wordt door een aantal zorgverzekeraars onder bepaalde condities vergoed. Zie vergelijkingssite Zorgwijzer.nl.

Meer informatie

Zenmeditatie

Starterstraject zenmeditatie

Wil je beginnen met zen? In samenwerking met Zen Centrum Nijmegen biedt het HFC het starterstraject zenmeditatie aan. Het traject is gericht op mensen die uit zijn op persoonlijke en spirituele ontwikkeling en die nauwelijks of geen ervaring hebben met zenmeditatie. Het traject bestaat uit vijf bijeenkomsten van ca. 1 uur en 45 minuten en kost € 75,-. De bijeenkomsten zijn in kleine groep of individueel. We geven het starterstraject in fysieke vorm in de zendo van Zen Centrum Nijmegen met inachtneming van de coronaregels.

Meer informatie

Meditatieve momenten ONLINE

Meditatieve momenten ONLINE

Het fijn is om samen met anderen online te mediteren. Niet ter vervanging, maar als aanvulling op de lijfelijke bijeenkomsten. Dit najaar is er weer een aanbod van korte 'meditatieve momenten online', op maandag- en woesdagavond van 19.30 tot 19.55 uur. De serie loopt tot en met 29 december. (Je kunt op ieder moment aansluiten.)

Meer informatie

 

Han Fortman centrum NijmegenLevensplezier is een groot goed. Het brengt liefde, lichtheid, vitaliteit, openheid, inspiratie, dynamiek en creativiteit mee. Vanuit zo’n gemoed kan je ook beter omgaan met CRKBO Instellingwisselvalligheid, verandering, ongemak en leed. Vanuit deze overtuiging wil het Han Fortmann Centrum (HFC) een praktisch toepasbare bijdrage bieden voor jong en oud.

Deze bijdrage bestaat uit een gevarieerd aanbod aan cursussen en andere activiteiten op het punt van persoonlijke ontwikkeling.
Het HFC wil deze maatschappelijke rol professioneel, zichtbaar, open, liefdevol, integer en actief vervullen. En wel op zo’n manier dat cursusdeelnemers hun eigen dagelijks leven met de opgedane inzichten kunnen verrijken.

meditatiebankje 01


Op zoek naar een goed meditatiebankje?

Bij het Han Fortmann Centrum kunt u hiervoor terecht.
Ze worden gemaakt door het bedrijf Hout en Meubel, een arbeidsmatig project
als onderdeel van de RIBW Nijmegen en Rivierenland.

Klik hier voor meer informatie en bestellen.

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Contact

fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Boeddhistisch centrum Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
6532 XX Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input