Verbindende communicatie, heartfulness (2-daagse wokshop)

Verbindende communicatie, heartfulness (2-daagse wokshop)

Start 16 november 2018 10:00 tot 17:00

Bij Centrum De Appel

monique@vol-leven.nu

06 41 31 09 21

http://www.vol-leven.nu

Docent: Monique Hoogakker


 

Wat houdt de training in?

Geweldloos of verbindend communiceren kan je leven helderheid, mildheid en ontspanning geven. Dit is bevorderlijk voor vitaliteit en levensvreugde in de relatie met jezelf en de relaties met anderen. En onze relaties bepalen in sterke mate de kwaliteit van ons leven. Wil je in verbinding blijven, ook als het spannend wordt en er tegengestelde belangen lijken te zijn? In deze training ontwikkel je vaardigheden om in contact te blijven met jezelf én je (werk)relaties. Op deze manier kun je trouw blijven aan je eigen waarden en behoeften én tegelijk rekening houden met een ander.

Voor wie?

Voor ieder die de verbinding met zichzelf en een ander wil versterken en vanuit meer helderheid wil communiceren. Door het ontwikkelen van de volgende vaardigheden:

Hoe gaat het in zijn werk?

In twee dagen maak je op een speelse, intensieve manier kennis met Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. In vier stappen oefen je hoe je kunt communiceren vanuit je hart. Je oefent aan de hand van eigen situaties en leert stilstaan bij je intentie.

Versterk je kracht en leer het vier stappenproces toepassen in gesprekken:

  1. Neem waar wat je triggert in je interactie met anderen
  2. Merk je gevoelens op in relatie tot deze gebeurtenis
  3. Identificeer je behoeften, waar verlang je naar… bijv. vrijheid, begrip, vrede, nabijheid
  4. Verzoek wat bijdraagt aan deze behoefte vanuit zelfvertrouwen.

Via gevarieerde werkvormen, korte theorie en oefeningen leer je te onderscheiden welke communicatie meer of minder kans op verbinding maakt. Een praktische insteek, door het werken met (eigen) praktijksituaties, maakt dat je de Geweldloze Communicatie eerder kunt toepassen in belangrijke gesprekken. De ondersteunende fysieke oefeningen versterken de ervaring van (zelf)empathie.

Trainer

Monique Hoogakker is internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie.

logo geweldloze communicatie

Data en plaats training

Data: vrijdag 16 en zaterdag 17 november 2018 (twee dagen)
Tijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Plaats: Centrum de Appel, Groesbeekseweg 428, Nijmegen.

Kosten

Normaal tarief: € 245,- all-in (vrijgesteld van btw)
Zakelijk tarief: € 440,- all-in (vrijgesteld van btw)
Studententarief*: € 190,- all-in (vrijgesteld van btw) 

Kosten zijn inclusief materiaal ter ondersteuning en inspiratie en koffie/thee. Lunch is op basis van potluck, eetbare verrassingen die deelnemers meebrengen om te delen met elkaar

*Voor het studententarief komen in aanmerking studenten tot 27 jaar die staan ingeschreven bij een hbo-instelling of universiteit, over een college- of HBO-kaart beschikken en voor hun inkomen een beroep doen op de wet studiefinanciering.