Open les Mindfulness, NU ONLINE

Open les Mindfulness, NU ONLINE

Start 24 augustus 2020 19:30 tot 21:30

tvrijt@hanfortmanncentrum.nl

06 50 63 32 99

http://www.tedvanrijt.nl

Docent: Ted van Rijt


 

Deze Open les is via Zoom eenvoudig te volgen op laptop, pc, tablet, of smartphone. Deelnemers kunnen zich op de gebruikelijke manier aanmelden via het aanmeldformulier (zie knop ‘Aanmelden’ hierboven). De docent neemt dan contact op. (De open lessen zijn online, de cursussen zelf zijn - zoveel als mogelijk - op locatie.) 

Maak kennis met docent en/of training

Mindfulnesstraining of training in aandacht is door westerse hulpverleners ontwikkeld uit eeuwenoude boeddhistische aandachtmeditaties, met name zen en vipassana. In deze training leer je hoe je opener en bewuster in het leven kunt staan en minder hoeft te handelen vanuit inadequate, automatische patronen. Je leert hoe je meer in het hier-en-nu kunt zijn en minder verzeild hoeft te raken in het verleden of je bezorgd hoeft te maken over de toekomst. In de cursus wordt stap voor stap aandacht gegeven aan wat zich zowel innerlijk, in de vorm van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, als vanuit de buitenwereld bij ons aandient. We leren dit op een vriendelijke, niet (ver)oordelende wijze waar te nemen. Ook oefenen we datgene wat we kunnen doen als onze aandacht afdwaalt, als we piekeren, nare gedachten hebben of ons lichamelijk niet goed voelen.

Door de training kun je bij jezelf de volgende ontwikkeling in gang zetten: bewuster en intenser leven; beter omgaan met problemen, hinderlijke gedachten en negatieve gevoelens; milder, meer accepterend en minder (ver)oordelend staan ten opzichte van jezelf en anderen.

Meer informatie over de mindfulnesstrainingen vind je binnen de cluster Mindfulness basis en Mindfulness vervolg.

Deelname

Datum en tijd: maandag 24 augustus 2020, van 19.30 tot 21.30 uur.

Deze online open les is gratis. Deelname verplicht je niet tot cursusdeelname.

Aanmelden is wel nodig: klik op de knop 'Aanmelden' bovenaan de pagina.