Mindfulness Yoga - videolessen via pc of mobiel

Mindfulness Yoga - videolessen via pc of mobiel

Bij THUIS bij de eigen computer, laptop of mobiel

peter@moveconsultancy.nl

06 33 92 24 12

Docent: Peter Kooij


 

Vanaf 17 januari 2021 biedt yogadocent Peter Kooij videolessen online aan (via YouTube). Eén les per week zolang de lock down duurt. Je kunt tussentijds instromen. Wie interesse heeft, kan rechtstreeks met hem contact opnemen voor verdere informatie: tel. 06 - 33 92 24 12; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mindfulness yoga is een meditatieve vorm van yoga, waarbij het aandachtig aanwezig zijn centraal staat. Alle lessen omvatten oefeningen met het lichaam als uitgangspunt. Maar het gaat daarbij niet om lenigheid of spierkracht. Bewust voelen, aandacht voor wat er speelt in lichaam en geest - dáár draait het om. Die houding neem je mee in alle oefeningen: in concentratie en rust; bij inspanning en ontspanning; in het leren natuurlijk te ademen; in staan - zitten – lopen; in meditatie. Zo vergroot je spelenderwijs je lichaamsbewustzijn.

Wat deze yoga je brengt 

Voor wie is de cursus bedoeld

Wie ervaring heeft met yoga of mindfulness en verder wil, wordt meegenomen naar diepere concentratie, een subtieler lichaamsgevoel, en een intensiever ingaan op de wisselwerking lichaam-geest.
Maar zoals velen hebben ondervonden: yoga geeft altijd meer dan dat! Het brengt helderheid, en kracht van binnenuit. Het verbindt lichtheid met stevigheid. Het verrijkt onze neiging tot controle met het vermogen tot loslaten. Het geeft zelfvertrouwen. Het kan je helpen groeien als mens. Yoga kan een inspiratiebron worden voor je levenshouding, en een steun op je eigen levensweg.

Deelnemers zeggen 

Cursisten omschrijven hun ervaringen vaak als: leren ontspannen; aandacht in het nu; stil worden; inzinken in jezelf; soepele, goede rug; rust in het zijn; rust en ruimte; geheel van mijn lichaam; spanningen opmerken en loslaten; aandachtig zijn.

De docent

Peter Kooij is docent yoga en meditatie; tevens trainer/coach persoonlijke communicatie en effectiviteit. Lees hier mee.

Aanmelden

Neem contact op met docent Peter Kooij: tel. 06 - 33 92 24 12, of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.