Meditatief bosbaden

Meditatief bosbaden

Start 30 juni 2021 10:00 tot 13:00

Bij Eyzeeze Velden in Beek (parkeren: Rijksstraatweg ter hoogte van nummer 84 Beek-Ubbergen)

bosbadenmetkim@gmail.com

06 - 11 24 84 43

http://www.bosbadenmet.kim

Docent: Kim Driessen


 

Wat houdt de workshop in?

Op woensdag 30 juni neemt Kim je mee in de zachte kracht van de natuur. In het afgewisselde natuurgebied van de Elyzeese Velden kom je in verstilling en vertraging. Daarnaast begeleidt Kim je op een unieke en zachte manier met fijne meditatieve oefeningen, waardoor je helemaal in je lijf zakt en de stilte in jezelf aangeraakt wordt.

Als kers op de taart kom Berry Cloosterman dit bosbad afsluiten met live harpmuziek. We sluiten af in de beukenkathedraal, de sfeer is daar al heel magisch, en met de harpklanken gaat dit alleen maar versterkt worden.

Kosten per persoon:
€33,50 Inclusief drankjes, biologische snack en de prachtige klanken van de harp.

Hoe gaat het in zijn werk

Bosbaden is een wetenschappelijk bewezen manier om je immuunsysteem te boosten en stress te verlagen. Het meditatief en mindful aanwezig zijn in de natuur heeft vele gunstige gezondheidseffecten, waaronder het activeren van het helende rustsysteem in ons lichaam. Het tempo van de wandeling is laag, zodat we tijdens onze reis in het bos stil kunnen staan bij de bijzondere of opmerkelijke gebeurtenissen in het bos. Kom op makkelijke schoenen. Omdat we heel langzaam lopen is het aan te raden je net iets warmer te kleden dan normaal. De naam bosbaden is letterlijk vertaald vanuit het Japans, en heet daar Shinrin Yoku. In Japan wordt al sinds de jaren tachtig het bosbaden succesvol toegepast en onderzocht.

Over de docent

Sinds 2018 verzorgt Kim Driessen meditatieve wandelingen in het bos, ook wel ‘bosbaden’ genoemd. Door veel tijd in de natuur door te brengen is deze manier van mediteren voor haar als thuiskomen gaan voelen. Vanuit deze ervaring is ze zich gaan bekwamen in het begeleiden van groepen in het bos. Tijdens een bosbad neemt ze je mee in verstilling en vertraging, waardoor de zintuigen op een zachte verwonderende manier geraakt worden en de natuur haar ontspannende werk kan doen.

Praktische informatie

Het meditatief bosbad vindt plaats op 30 juni, van 10.00 tot 12.30 uur in Eyzeeze velden in Beek, met aansluitende tot 13.00 uur een harpconcert in de beukenkathedraal. Start- en verzamelpunt is: Rijksstraatweg ter hoogte van nummer 84 Beek-Ubbergen.

Kosten: € 33,50 per persoon. Inclusief drankje en gezonde snack.

Aanmelden

Klik bovenaan op de knop 'aanmelden'