De sjamanistische visie op dood en sterven - Verdiepingsworkshop

De sjamanistische visie op dood en sterven - Verdiepingsworkshop

Start 18 januari 2020 10:00 tot 19 januari 2020 16:00

Bij Praktijk Eigen Wijze, Pastoor van der Marckstraat 43, 6551 ZR Weurt.

karien.pieterse@kpnmail.nl

024-3787403

http://www.praktijkeigenwijze.nl

Docent: Karien Pieterse


 

Wat houdt de workshop in?

In deze workshop maak je kennis met de sjamanistische visie op dood en sterven. Binnen de sjamanistische cultu­ren wordt de dood niet gezien als het einde van alles. Hier ziet men de dood als een initiatie, als een overgang naar een nieuwe fase, een nieuw begin. Om die reden kan de dood ook gevierd worden. Vanuit deze zienswijze kijken we naar de gebeurtenissen rondom sterven en dood. Kunnen de ideeën van het sjamanisme ons helpen onze angst voor de dood achter ons te laten? En kunnen we daadwerkelijk iets doen om het sterven gemakkelijker te maken? Met behulp van sjamanis­tische methodes leer je hoe je jezelf en (als ze dat willen) ook anderen op de dood kunt voorbereiden.

Ook leer je volgens het klassieke psychopompos-werk hoe je overledenen naar een betere plek kunt begeleiden. ‘Pychopompos’ betekent begeleider van zielen.

Hoe gaat het in zijn werk

Meer informatie via de docent, zie: www.praktijkeigenwijze.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de docent

Karien Pieterse geeft sinds 1989 Voetreflexzonemassage, Metamorfose massage, Quantum Touch, Reiki en Sjamanistische healing. Ze doet dit in haar eigen praktijk ‘Eigen Wijze’. Naast individuele consulten geeft zij cursussen Metamorfose massage en workshops Sjamanistische healingtechnieken. (Zie verder onder Docenten.)

Praktische informatie

Data: De workshop ‘Dood en sterven, de sjamanistische visie’ wordt gegeven op zaterdag 18 en zondag 19 januari 2020 op beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Locatie: ‘Praktijk Eigen Wijze’, Pastoor van der Marckstraat 43 in Weurt

Kosten: de kosten voor het weekeind zijn € 190,- (150,- voor studenten).

Aanmelden: zie bovenaan deze pagina de knop 'Deelnemen'.