Meditatief bosbad - De ontluikende lente verwelkomen in de natuur

Meditatief bosbad - De ontluikende lente verwelkomen in de natuur

Start 14 april 2021 09:30 tot 12:00

Bij Plasmolen (parkeerplaats tegenover pannenkoekenrestaurant)

Docent: Kim Driessen


 

Wat houdt de workshop in

We gaan in verstilling en vertraging wandelen en aanwezig zijn in het bos. Je dompelt je als het ware onder in de atmosfeer van het bos in het verse lentegroen. Hierdoor ontstaat er automatisch een zachte fascinatie voor alles om ons heen in de natuurlijke bosomgeving. Onze zintuigen gaan hierdoor veel meer van de omgeving opnemen, en de stressniveaus gaan omlaag. Tijdens het bosbad zal de docent je op een zachte manier begeleiden zodat de natuurkracht in alle zachtheid via horen, voelen, ruiken, zien en proeven bij je binnenkomt.

Hoe gaat het in zijn werk

Bosbaden is een wetenschappelijk bewezen manier om je immuunsysteem te boosten en stress te verlagen. Het meditatief en mindful aanwezig zijn in de natuur heeft vele gunstige gezondheidseffecten, waaronder het activeren van het helende rustsysteem in ons lichaam. Het tempo van de wandeling is laag, zodat we tijdens onze reis in het bos stil kunnen staan bij de bijzondere of opmerkelijke gebeurtenissen in het bos. Kom op makkelijke schoenen. Omdat we heel langzaam lopen is het aan te raden je net iets warmer te kleden dan normaal. De naam bosbaden is letterlijk vertaald vanuit het Japans, en heet daar Shinrin Yoku. In Japan wordt al sinds de jaren tachtig het bosbaden succesvol toegepast en onderzocht.

Over de docent

Sinds 2018 verzorgt Kim Driessen meditatieve wandelingen in het bos, ook wel ‘bosbaden’ genoemd. Door veel tijd in de natuur door te brengen is deze manier van mediteren voor haar als thuiskomen gaan voelen. Vanuit deze ervaring is ze zich gaan bekwamen in het begeleiden van groepen in het bos. Tijdens een bosbad neemt ze je mee in verstilling en vertraging, waardoor de zintuigen op een zachte verwonderende manier geraakt worden en de natuur haar ontspannende werk kan doen.

Praktische informatie

Het meditatief bosbad vindt plaats op 14 april, van 9.30 tot 12.00 uur. Start- en verzamelpunt is: parkeerplaats De plasmolen, Witteweg 8, 6586 AE Plasmolen

Kosten: € 32,50 per persoon. Inclusief drankje en gezonde snack. 

Normaal gesproken vindt het bosbad plaats bij ca. 8 à 10 personen. Vanwege de coronamaatregelen zal het nu bij 4 deelnemers doorgaan.