Meditatief zomer-bosbad

Meditatief zomer-bosbad

Start 29 juni 2022 10:00 tot 12:30

Bij Zevenheuvelenweg 48A, Berg en Dal

bosbadenmetkim@gmail.com

06 - 11 24 84 43

http://www.bosbadenmet.kim

Docent: Kim Driessen


 

Wat houdt de workshop in?

Een Bosbad is een weldadige beleving. Onder begeleiding van de docent ga je in verstilling en vertraging wandelen en aanwezig zijn in het bos. Je dompelt je als het ware onder in de atmosfeer van het bos. Hierdoor ontstaat er automatisch een zachte fascinatie voor alles om ons heen in de natuurlijke bosomgeving. Onze zintuigen gaan hierdoor veel meer van de omgeving opnemen, en de stressniveaus gaan omlaag.Kim Driessen neemt je mee in verstilling en vertraging om zo via de zintuigen het bos te ervaren. Je baadt in de atmosfeer van het bos, zodat de ontspanning in het lichaam toeneemt en stresshormonen wegvloeien. Samen met een portie gezonde boslucht en heerlijke warme drankjes die we onderweg nuttigen, is een Bosbad een heerlijk cadeau aan jezelf. 

Hoe gaat het in zijn werk

Bosbaden is een wetenschappelijk bewezen manier om je immuunsysteem te boosten en stress te verlagen. Het meditatief en mindful aanwezig zijn in de natuur heeft vele gunstige gezondheidseffecten, waaronder het activeren van het helende rustsysteem in ons lichaam. Het tempo van de wandeling is laag, zodat we tijdens onze tocht stil kunnen staan bij bijzondere of opmerkelijke gebeurtenissen in het bos. Kom op makkelijke schoenen. Omdat we heel langzaam lopen is het aan te raden je net iets warmer te kleden dan normaal. De naam bosbaden is letterlijk vertaald vanuit het Japans, en heet daar Shinrin Yoku. In Japan wordt al sinds de jaren tachtig het bosbaden succesvol toegepast en onderzocht.

Over de docent

Sinds 2018 verzorgt Kim Driessen meditatieve wandelingen in het bos, ook wel ‘bosbaden’ genoemd. Door veel tijd in de natuur door te brengen is deze manier van mediteren voor haar als thuiskomen gaan voelen. Vanuit deze ervaring is ze zich gaan bekwamen in het begeleiden van groepen in het bos. Tijdens een bosbad neemt ze je mee in verstilling en vertraging, waardoor de zintuigen op een zachte verwonderende manier geraakt worden en de natuur haar ontspannende werk kan doen.

Praktische informatie

Het meditatief lentebosbad vindt plaats op 29 juni van 10.00 tot 12.30 uur.

Locatie: Zevenheuvelenweg 48A, 6571 CK Berg en Dal.

Kosten: € 37,50 per persoon, inclusief drankje.

Vereiste vooropleiding: geen

Tijdsinvestering: naast de hierboven vermelde contacturen geen.

Aanmelden

Klik bovenaan op de knop 'aanmelden'