Verbindende communicatie in kleine groep (eigen samenstelling)

Verbindende communicatie in kleine groep (eigen samenstelling)

Bij Willemsweg 149, 6531DG Nijmegen

monique@vol-leven.nu

06 41 31 09 21

Labels: Monique Hoogakker


Data trainingen

Naast haar vaste aanbod van trainingen in verbindende communicatie begeleidt Monique Hoogakker ook kleine groepen, van drie tot vijf personen, op afspraak. Kies zelf je groepsgenoten en bepaal in overleg met Monique een datum. Zo kun je 'op maat' kennis maken met het gedachtegoed van de geweldloze communicatie.

Voor wie bijvoorbeeld?                   

En verder voor iedereen die de verbinding met zichzelf en een ander wil versterken en vanuit meer helderheid wil communiceren.                                                                                                                                                                            

Wat houdt een Geweldloze Communicatie training in?

Geweldloos of verbindend communiceren kan je leven helderheid, mildheid en ontspanning geven. Dit is bevorderlijk voor vitaliteit en levensvreugde in de relatie met jezelf en de relaties met anderen. En onze relaties bepalen in sterke mate de kwaliteit van ons leven. Wil je in verbinding blijven, ook als het spannend wordt en er tegengestelde belangen lijken te zijn?

In deze training ontwikkel je vaardigheden om in contact te blijven met jezelf én je (werk)relaties. Op deze manier kun je trouw blijven aan je eigen waarden en behoeften én tegelijk rekening houden met de ander.

Door de training ontwikkel je de volgende vaardigheden:

Hoe gaat de training in zijn werk?

In twee dagen maak je op een speelse, intensieve manier kennis met Geweldloze Communicatie vanuit het gedachtengoed van Marshall Rosenberg. In vier stappen oefen je hoe je kunt communiceren vanuit je hart. Je oefent aan de hand van eigen situaties en leert stilstaan bij je intentie.

Versterk je kracht en leer het vier-stappen-proces toepassen in gesprekken:

  1. Neem waar wat je triggert in je interactie met anderen
  2. Merk je gevoelens op in relatie tot deze gebeurtenis
  3. Identificeer je behoeften, waar verlang je naar… bijv. vrijheid, begrip, vrede, nabijheid
  4. Verzoek wat bijdraagt aan deze behoefte vanuit zelfvertrouwen.

Via gevarieerde werkvormen, korte theorie en oefeningen leer je te onderscheiden welke communicatie meer of minder kans op verbinding maakt. Deze praktische insteek, door het werken met (eigen) praktijksituaties, maakt dat je de Verbindende Communicatie eerder kunt toepassen in belangrijke gesprekken. De ondersteunende fysieke oefeningen versterken je ervaring van (zelf)empathie.

Wat deelnemers ervaren:

Trainer

Monique Hoogakker is internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie.

logo geweldloze communicatie

Data en plaats training

Data: We prikken met elkaar twee dagen waarop iedereen kan.
Tijd: 10:00 uur tot 17:00 uur
Plaats: Willemsweg 149, 6531DG Nijmegen

Kosten per persoon

Normaal tarief: € 275,- all-in (vrijgesteld van btw)
ZZP-tarief: € 350,- all-in (vrijgesteld van btw)
Zakelijk tarief: € 490,- all-in (vrijgesteld van btw)
Studententarief*: € 190,- all-in (vrijgesteld van btw) 

Kosten zijn inclusief achtergrondmateriaal en oefeningen ter ondersteuning en inspiratie en koffie/thee. Lunch is op basis van potluck, eetbare verrassingen die deelnemers meebrengen om te delen met elkaar

*Voor het studententarief komen in aanmerking studenten tot 27 jaar die staan ingeschreven bij een hbo-instelling of universiteit, over een college- of HBO-kaart beschikken en voor hun inkomen een beroep doen op de wet studiefinanciering.

Aanmelden

Zie knop 'Aanmelden' bovenaan deze pagina. (Of neem direct contact op met Monique Hoogakker: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel: 06 41 31 09 21.