mindfulness en zen
Yoga en communicatie
Levenskunst en natuur


 

Onze cursussen en activiteiten vinden weer plaats op locatie! 

Welkom bij het Han Fortmann Centrum


Levensplezier is een groot goed. Het brengt liefde, lichtheid, vitaliteit, openheid, inspiratie, dynamiek en creativiteit mee.
Vanuit zo’n gemoed kan je ook beter omgaan met wisselvalligheid, verandering, ongemak en leed.
Vanuit deze overtuiging wil het Han Fortmann Centrum (HFC) een praktisch toepasbare bijdrage bieden voor jong en oud.

Benieuwd hoe wij dit doen? Bekijk hieronder onze uitgelichte activiteiten!


Compassie

Compassietraining (MBCL)

In moeilijke of stressvolle situaties is het soms niet zo eenvoudig om met een liefdevolle vriendelijke houding in contact te blijven met wat zich aandient, zonder dat het ons overspoelt. Met de training oefen je om compassie meer toe te laten in je denken, voelen en handelen.

Meer informatie

Meditatieve momenten online

Meditatieve momenten ONLINE

Het fijn is om samen met anderen online te mediteren als aanvulling op de lijfelijke bijeenkomsten. De nieuwe serie loopt tot en met 15 juni 2022. Je kunt op ieder moment aansluiten door middel van een (maand)abonnement. De online meditatie is op maandag- en woensdagavond van 19.30-19.55 uur.

Meer informatie

Mindfulness

Mindfulness basis en vervolg

Het Han Fortmann Centrum biedt een scala aan trainingen, van basis tot gevorderen. Wil je beginnen met Mindfulness, stap dan in bij de basistraining.

De basistraining wordt door een aantal zorgverzekeraars onder bepaalde condities (gedeeltelijk) vergoed. Zie vergelijkingssite Zorgwijzer.nl.

Meer informatie

Bosbaden

Laat je meditatief onderdompelen in het bos

In verstilling en vertraging wandelen en aanwezig zijn in het bos. Dat is in essentie wat bosbaden inhoudt. Je dompelt je als het ware onder in de atmosfeer van het bos. Hierdoor ontstaat er automatisch een zachte fascinatie voor alles om ons heen in de natuurlijke omgeving. Onze zintuigen gaan hierdoor veel meer van de omgeving opnemen en de stressniveaus gaan omlaag.

Meer informatie

Mindfulness yoga

Mindfulness yoga

In Mindfulness yoga staat aandachtig aanwezig zijn centraal. Alle lessen omvatten oefeningen met het lichaam als uitgangspunt. Daarbij gaat het niet om lenigheid of spierkracht. Bewust voelen, aandacht voor wat er speelt in lichaam en geest – dáár draait het om. Je vergroot je spelenderwijs je lichaamsbewustzijn. (NB Tussentijds instromen is mogelijk. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.)

Meer informatie

Zinspiratie

Zinspiratie-ontmoeting op zondag

Ben je op zoek naar een zinvolle alternatieve zondagochtendinvulling? Dan zijn de Zinspiratiebijeenkomsten - een voorzetting van de bijeenkomsten in Centrum de Appel - misschien iets voor jou. Locatie: Cordium te Nijmegen. De bijeenkomst is niet echt een viering, maar meer een samenzijn met (z)inspiratie en ontmoeting.

Meer informatie

Zenmeditatie

Starterstraject zenmeditatie

Wil je beginnen met zen? In samenwerking met Zen Centrum Nijmegen biedt het HFC het starterstraject zenmeditatie aan. Het traject is bedoeld voor wie zich persoonlijk en spiritueel wil ontwikkeling en weinig of geen ervaring heeft met zenmeditatie. Het traject bestaat uit vijf bijeenkomsten van ca. 1 uur en 45 minuten en kost € 75,-. De bijeenkomsten zijn in kleine groep of individueel en vinden plaats in de zendo van Zen Centrum Nijmegen.

Meer informatie

Monique Hoogakker

Trainer 'Verbindende communicatie, heartfulness'

'Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien' (Mahatma Gandhi)

Na mijn studies Orthopedagogiek en Communicatie ben ik aan de slag gegaan als trainer communicatievaardigheden. Zestien jaar heb ik met veel plezier ondernemingsraden en directies in zorg en welzijn getraind. Op dit moment ben ik werkzaam als projectleider buurtbemiddeling, trainer verbindende communicatie, coach en mediator. Ik heb een eigen bedrijf: Vol-Leven Bewustzijnsontwikkeling.

Mijn drijfveren zijn bewustwording, verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven en mensen 'bewegen' hun eigen kracht in te zetten. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het met plezier leren van anderen. Ik geniet zelf van leren met als gevolg dat ik levenslang blijf leren. Ik voel me verrukt en dankbaar dat ik sinds tweeduizendzes me kan verdiepen in 'geweldloze communicatie' en dat ik het kan delen met anderen. Trainingen bij o.a. Marshall Rosenberg en diverse Nederlandse en internationaal gecertificeerde trainers ondersteunen mij in het proces om steeds bewuster te zijn van mijn innerlijke wereld en hier verantwoordelijkheid voor te nemen. Door helder(der) te kunnen uiten wat nu in mij leeft, te onderzoeken wat er bij de ander leeft en de verantwoordelijkheid te laten waar die hoort kan ik steeds meer 'de verandering zijn, die ik graag in de wereld wil zien.'
Mijn neiging tot perfectie heeft mij geleerd dat ik nu de stap kan maken om mild(er) met mezelf om te gaan. De uitdaging voor mij is 'wat ik ook denk over mezelf' of 'wat een ander ook zegt of doet' in contact te blijven met mezelf.

Diverse opleidingen en cursussen hebben mijn leven verrijkt. O.a. lichaamsgericht werken, massage (ayurveda, thais en shiatsu), meditatie en mindfullness. Daarnaast  geniet ik van verbinding met de natuur door te wandelen en te zeilen.

Mijn stijl van training geven kenmerkt zich door speelsheid, diverse interactieve werkvormen, korte uitleg van de theorie, bewustwording door vragen en korte meditaties en zelfverbindende oefeningen. Manieren van leren in de cursus zijn het zelf ervaren, oefenen, reflecteren en het opnieuw doen. Na deze cursus is iedereen zich meer bewust van wat er in hemzelf en in de ander leeft en heeft de keuze om anders te reageren en kan vaardiger worden in het toepassen hiervan. Essentieel in geweldloze communicatie is jouw intentie om je te willen verbinden.
Marshall schrijft: 'Ik ben veel meer van het leven gaan genieten door alleen maar te horen wat er in hun hart omgaat en me niet bezig te houden met wat er in hun hoofd omgaat.'

“Ik voel me blij, gezien en gehoord, heb kunnen oefenen om te communiceren in contact met mijn gevoel…weet beter wat ik nodig heb…. Inspirerende stof om zelf verder te werken….”  (Y.D   opbouwwerker)

E.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W. www.vol-leven.nu 

   

Han Fortman centrum Nijmegen

Levensplezier is een groot goed. Het brengt liefde, lichtheid, vitaliteit, openheid, inspiratie, dynamiek en creativiteit mee. Vanuit zo’n gemoed kan je ook beter omgaan met wisselvalligheid, verandering, ongemak en leed. Vanuit deze overtuiging wil het Han Fortmann Centrum (HFC) een praktisch toepasbare bijdrage bieden voor jong en oud. Deze bijdrage bestaat uit een gevarieerd aanbod aan cursussen en andere activiteiten op het punt van persoonlijke ontwikkeling.

Het HFC wil deze maatschappelijke rol professioneel, zichtbaar, open, liefdevol, integer en actief vervullen. En wel op zo’n manier dat cursusdeelnemers hun eigen dagelijks leven met de opgedane inzichten kunnen verrijken.

   

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1

  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2

  Zullen we samen
  onszelf zijn?

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3

  In de stilte van het denken
  hoor je de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Contact


fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Boeddhistisch centrum Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
6532 XX Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Volg ons op social media!

Facebook icon   Instagram icon

CRKBO Instelling

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input