• Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Home
 • Cursussen & Activiteiten
 • Mindfulness & Zen
 • Toepassing van mindfulness in het dagelijks leven - Verdiepingstraining [NIEUW]

Toepassing van mindfulness in het dagelijks leven - Verdiepingstraining [NIEUW]

Start 03 oktober 2022 19:30 tot 21:30
Docent: Ted van Rijt

 

Toepassing van mindfulness in het dagelijks leven - Verdiepingstraining

Regelmatig krijg ik de vraag: "Hoe pas ik mindfulness nu concreet toe in mijn dagelijks leven?"
Of preciezer:
"Hoe ga ik om met puberende kinderen?
"Hoe met het al maar toenemende schermgebruik?"
"Wat kan ik doen als het werk dat ik doe meer stress oplevert dan me lief is?"
"Ik ervaar zo weinig gemeenschapszin, het lijkt wel of ieder op en voor zichzelf leeft. Wat kan mijn bijdrage zijn?"
"Welke bijdrage kan ik leveren om conflicten (oorlog is daar een voorbeeld van) in mijn omgeving te voorkomen?"
"Op welke wijze kan ik bijdragen aan een gezond leefklimaat? (energiegebruik, reductie CO2-uitstoot)."
"Wat is mijn houding ten opzichte van mensen die aankloppen bij de Nederlandse samenleving op zoek naar een beter bestaan?"

In deze training gaat het erom elkaar te stimuleren in het beoefenen van mindfulness en compassie. Je gaat individueel en samen persoonlijke vragen onderzoeken met behulp van oefeningen afkomstig uit de interpersoonlijke mindfulness (insight dialoque). Zo krijg je wellicht antwoorden op vragen die in je persoonlijke leven spelen.

Is deze training iets voor mij?

Deze verdiepingstraining is bedoeld voor mensen die een mindfulnesstraining en/of compassietraining hebben gevolgd, die graag samen met anderen hun mindfulnessbeoefening willen verdiepen en praktisch toepasbaar willen maken in hun dagelijks leven.

Hoe gaat het in zijn werk?

De bijeenkomsten duren 2 uur. We besteden zeker de helft van de tijd aan oefeningen aan de hand van verschillende thema’s met aandacht voor verdieping en toepassing in je dagelijks leven. In de uitwisseling maken we gebruik van interpersoonlijke mindfulnessbeoefening: mindful spreken en luisteren.

Naast de bijeenkomsten is het ook de bedoeling dat je thuis oefent, zodat je jouw manier van beoefenen verder ontwikkelt.

Kosten

Prijs (normaal tarief)

€ 300,- incl. btw

Prijs (zakelijk tarief)

€ 400,- incl. btw

Prijs (studenten tarief) 

€ 200,- incl. btw

Kosten zijn inclusief intake, studiemateriaal en koffie/thee.

* Voor het studententarief komen in aanmerking studenten tot 27 jaar die staan ingeschreven bij het hbo-instelling of universiteit, over een college- of hbo-kaart beschikken en voor hun inkomen een beroep doen op de wet studiefinanciering.

Praktische informatie

Data: wekelijks op maandag: 3, 10, 17, 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november, 12, 19 december 2022.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur.

Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen

Startniveau: Ervaren. Je hebt eerder een mindfulnesstraining gevolgd of bent geschoold in een andere vorm van meditatie.

Tijdsinvestering: naast de hierboven vermelde contacturen wordt 20-30 minuten oefentijd per dag geadviseerd.

Docent

Ted van Rijt is een ervaren en gecertificeerd mindfulness trainer, categorie 1 van de beroepsvereniging VMBN en compassietrainer categorie A. Lees meer over Ted op de pagina https://www.fortmanncentrum.nl/over-ons/docenten


HFC knop Aanmelden

 • Misha Beliën

  Misha Beliën wordt geraakt door de vragen 'Wat is mooi?' 'Wat is waar?' 'Wat is goed?' Hij werkt als documentairemaker en filosofiedocent en is leerling van Dick Butsugen Verstegen, sensei binnen Zen Centrum Nijmegen. Sinds 2012 begeleidt hij zengroepen en individuele zentrajecten. Misha richt zich door zijn zenfilosofische praktijk en het maken van waardevolle films op de oefening van onze ervaring van verbinding. Daarbij doet hij inspiratie op uit kunst, wetenschap en diverse mystieke tradities. Hij probeert, telkens opnieuw, te werken vanuit vertrouwen, enthousiasme en creativiteit.
 • Ted van Rijt

  Ted van Rijt is een ervaren mindfulness en compassie categorie 1 trainer van de VMBN. Hij is bestuurslid van de VMBN (beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers). Hij heeft gewerkt als verpleegkunde docent in het HBO. Hij is theoloog en heeft gedurende 19 jaar als staflid en directeur leiding gegeven aan het Han Fortmann Centrum. Kenmerkend aan zijn stijl van werken is het gezegde ‘Walk your talk’, vanuit doorleefde ervaring en wijsheid leeft hij voor waar hij over spreekt.
 • Wendy Kersemaekers

  Wendy Kersemaekers is ervaren mindfulness trainer, categorie 1 van de VMBN, compassietrainer en mindfulness supervisor. Ze is actief in verschillende werkgroepen van de beroepsvereniging VMBN. Hiervoor deed ze onderzoek naar effecten van mindfulness en publiceerde hierover verschillende artikelen. Ze heeft een biomedische achtergrond, heeft jarenlang projecten geleid op de universiteit en in het bedrijfsleven, en is daarnaast opgeleid als psychosynthese counselor. Als trainer integreert ze haar brede kennis en persoonlijke ervaring.
 • Dick Verstegen

  Dick Verstegen is sinds 2000 zelfstandig gevestigd zenboeddhistisch leraar en personal coach. Hij is sinds 2011 de spiritueel leraar van het door hem opgerichte Zen Centrum Nijmegen. In 2017 verleende de bekende Amsterdamse zenleraar Nico Tydeman hem Dharmatransmissie. Daarmee werd hij opgenomen in de 83e generatie opvolgers van de Boeddha. Verstegen schreef vijf zenboeken. Van 1961 tot 2000 had hij tal van journalistieke functies, o.m. als hoofdredacteur bij de VNU-dagbladengroep.
 • Bay Hagebeek

  Bay Hagebeek is opgeleid tot meditatieleraar door leraren JoAnna Hardy en Vinny Ferraro (USA) (theravada). Hij is eigenaar van een zorg- en coachingorganisatie die mensen ondersteunt bij het omgaan met indringende levensgebeurtenissen. Bay Hagebeek is ouder van twee kinderen en ervaringsdeskundig in gendertransitie. Verder schrijft hij columns en artikelen voor zijn eigen blog en het online boeddhistisch platform Bodhi. Bay leidde in Nijmegen vijf jaar lang Insight Revolution Sangha, een meditatiegroep in de theravada traditie (oude school). Sinds mei 2022 is hij verbonden aan Zen Centrum Nijmegen.
 • Misha Beliën
 • Ted van Rijt
 • Wendy Kersemaekers
 • Dick Verstegen
 • Bay Hagebeek
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1

  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2

  Zullen we samen
  onszelf zijn?

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3

  In de stilte van het denken
  hoor je de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Contact


fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Boeddhistisch centrum Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
6532 XX Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Volg ons op social media!

Facebook icon   Instagram icon

CRKBO Instelling

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input