• Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

Mindfulness Yoga dinsdagavond

Op 17 januari 2023
Docent: Peter Kooij

 

Mindfulness Yoga

Mindfulness yoga is een meditatieve vorm van yoga, waarbij het aandachtig aanwezig zijn centraal staat. Je vergroot spelenderwijs je lichaamsbewustzijn.

Is deze training iets voor mij?

Wie kennis wil maken met deze vorm van yoga, is van harte welkom. Je leert geleidelijk aan beter te luisteren naar jezelf, naar lichaam en geest. Zo groei je toe naar herkenning van wat goed voor je is en je leert daar naar te hande­len.Wie ervaring heeft met yoga of mindfulness en verder wil, wordt meegenomen naar diepere concentratie, een subtieler lichaamsgevoel, en een intensiever ingaan op de wisselwerking van lichaam en geest.
Maar zoals velen hebben ondervonden, geeft yoga altijd meer dan dat! Yoga brengt helderheid en kracht van binnenuit. Zij verbindt lichtheid met stevigheid; zij verrijkt onze neiging tot controle met het vermogen tot loslaten; geeft zelfvertrouwen en kan je helpen groeien als mens.

Yoga kan een inspiratiebron worden voor je levenshouding en een steun op je eigen levensweg. Na de training Mindfulness yoga ben je beter in staat om: 

- te ontspannen;
- om te gaan met de drukte in je hoofd;
- een goede lichaamshouding  te ontwikkelen - ook door de dag héén;
- lichaamsbewustzijn op te bouwen;
- de kracht van de adem te ervaren;
- bewust en met respect om te gaan met je eigen lichaam én geest;
- jezelf  te ‘laten zijn’.

Hoe gaat het in zijn werk

Deze training bestaat uit 12 bijeenkomsten. Alle lessen omvatten oefeningen met het lichaam als uitgangspunt. Het gaat daarbij niet om lenigheid of spierkracht, maar om aandachtig en bewust voelen, van wat er speelt in lichaam en geest – dáár draait het om. Die houding neem je mee in alle oefeningen: in concentratie en rust; bij inspanning en ontspanning; in het leren natuurlijk te ademen; in staan – zitten – lopen; in meditatie. Na de training is vervolgdeelname mogelijk.

Wat deelnemers ervaren 

Cursisten omschrijven hun ervaringen vaak als: leren ontspannen; aandacht in het nu; stil worden; inzinken in jezelf; soepele, goede rug; rust in het zijn; rust en ruimte; geheel van mijn lichaam; spanningen opmerken en loslaten; aandachtig zijn.

Kosten

€ 170,-      

Kosten zijn inclusief studiemateriaal en koffie/thee.

Praktische informatie

Data: dinsdag 17, 24, 31 jan; 7, 14, 28 feb; 7, 14, 21, 28 mrt; 4, 11 apr 2023.

Tijd: er zijn twee cursussen per avond: van 19.00 – 20.15 uur en van 20.30 – 21.45 uur. (Er gaan ook twee cursussen van start op de maandagavond, vanaf 16 jan. 2023, locatie: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen)

Plaats: OBG (Oud Burgerlijk Gasthuis) - in de Nicolaas kapel, Prof. Cornelissenstraat 2, 6524 PJ Nijmegen. (Na de ingang linksaf, dóór de gang heen, linksaf, rechtdoor naar de deur van de zaal.)

NB: Tussentijds instromen is mogelijk op afspraak.

Startniveau: beginner of enige yoga-ervaring

Tijdsinvestering: naast de hierboven vermelde contacturen wordt eigen beoefening naar eigen inzicht aanbevolen.

De docent

Peter Kooij is docent yoga en meditatie; tevens trainer/coach persoonlijke communicatie en effectiviteit. Lees hier mee.

Aanmelden

Klik bovenaan op de knop 'Aanmelden'. Is de cursus al begonnen? Neem dan contact op met de docent en informeer of je tussentijds kunt instromen.  

 

 • Monique Hoogakker

  “Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien”
  Mahatma Gandhi

  Geweldloze of Verbindende Communicatie geeft woorden aan wat werkelijk van waarde is. Het brengt mij diepere verbinding en mildheid met mezelf en met anderen. Met passie en plezier wil ik bijdragen aan kwaliteit in (werk)relaties. Door deelnemers te stimuleren hun vaardigheden te ontwikkelen om harmonie, begrip en helderheid te creëren. Ik geef training en coaching vanuit het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie aan teams, individuen en stellen.
 • Peter Kooij

  Peter Kooij is ruim 30 jaar lang docent yoga en meditatie, met veel plezier en tot tevredenheid van velen in de regio Nijmegen. Geïnspireerd door leraren als Robert van Heeckeren, Eva Hupkes, Hetty Draayer, Prem Rawat, en Cuong Lu heeft hij een eigen stijl ontwikkeld waarbij no-nonsens samengaat met een meditatieve benadering. Niet de vorm maar het ervaren staat daarin centraal. In een eerder leven was hij naast de yoga werkzaam als docent medische biologie en adviseur kwaliteitszorg. Sinds de jaren negentig heeft hij zich geschoold en gespecialiseerd tot trainer/coach in persoonlijke communicatie en effectiviteit, zijn tweede grote liefde. Want: hoe kun je op een goede manier functioneren in je dagelijks leven en werk, met resultaat én met innerlijke vreugde?!
 • Monique Hoogakker
 • Peter Kooij
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1

  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2

  Zullen we samen
  onszelf zijn?

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3

  In de stilte van het denken
  hoor je de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Contact


fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Boeddhistisch centrum Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
6532 XX Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Volg ons op social media!

Facebook icon   Instagram icon

CRKBO Instelling

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input