Mindful Opvoeden - Een achtweekse training ONLINE

Mindful Opvoeden - Een achtweekse training ONLINE

Start 08 april 2021 20:00 tot 21:15

Bij online

info@mindfulmoving.nl

06 28 83 54 38

Docent: Simone Lips


 

Wat houdt de training in?

Het groot brengen van kinderen kan een hele uitdaging zijn. Je kinderen luisteren niet, schieten niet op, ruimen hun rommel niet op, komen te laat thuis, zijn brutaal etc. etc. Kortom, ze gedragen zich vaak anders dan wij zouden willen. Hoe mooi is dat en hoe lastig tegelijkertijd! En dan kan het zomaar gebeuren dat je meegesleept wordt in automatische patronen. En dat je je kinderen benadert, behandelt of toespreekt op een manier waar je later spijt van hebt. Of je hebt het zo druk met je eigen leven dat echt contact hebben erbij in schiet en als je dan al tijd maakt staan je kinderen er niet voor open. En zo gaan we langzaamaan steeds meer langs elkaar heen leven. Misschien herken je iets in het bovenstaande.
In deze training leer je om de kracht van mindfulness in te zetten om met meer aandacht en liefde aanwezig te zijn in het contact met je kinderen, in prettige, lastige, stressvolle en alledaagse momenten. Hierdoor ga je jezelf en je kind beter kennen, begrijpen en accepteren. Je gaat meer genieten van kleine dingen en op termijn kan zich een sterkere band tussen jou en je kind(eren) ontwikkelen.

Een kind wil de ogen van zijn ouders zien oplichten als het de kamer binnenkomt
-Oprah Winfrey-

Voor wie

Deze training is bedoeld voor ouders en verzorgers die al enige ervaring hebben met mindfulness en/of meditatie.

Hoe gaat het in zijn werk

De training bestaat uit een afwisselend programma van krachtige mindfulness- en compassie-oefeningen met de directe vertaling naar je dagelijks leven als ouder/opvoeder. Verder biedt de training achtergrondinformatie vanuit de ontwikkelingspsychologie en schematherapie, schrijfoefeningen en reflectiemomenten. Je krijgt een set mindfulnessoefeningen waar je thuis mee aan de slag kan en iedere week ontvang je een inspiratiemail.

Praktische informatie

De training wordt op de donderdagavond gegeven van 20.00-21.15 uur.

Data: 8, 15, 22, 29 april, 20, 27 mei, 3 en 10 juni 2021.

8 sessies van 75 minuten.

Prijs: 175 euro.

De training wordt online gegeven en daardoor overal te volgen via laptop, pc, smartphone of tablet.
Het enige wat je nodig hebt is een rustige plek om te zitten.

Aanmelden: zie de aanmeldknop bovenaan deze pagina