• Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

Open Interactief informatie-uur (Online)

Start 18 januari 2022 19:30 tot 20:30

 

Dit Open Interactief Informatie-uur is via Zoom eenvoudig te volgen op laptop, pc, tablet, of smartphone. Deelnemers kunnen zich op de gebruikelijke manier aanmelden via het aanmeldformulier (zie knop ‘Aanmelden’ hierboven). De docent neemt dan contact op. (De open lessen zijn online, de cursussen zelf zijn - zoveel als mogelijk - op locatie.)

Maak kennis met docent en/of training

Geweldloze Communicatie of liever Verbindende Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Het gedachtengoed gaat ervan uit dat “De meeste mensen deugen” dat mensen graag bijdragen aan het welzijn van anderen.

In dit open uur kun je kennis maken met Monique Hoogakker. We doen een korte oefening om te ervaren wat Verbindend Communiceren inhoudt en Monique vertelt kort iets over deze manier van communiceren. Daarna is er mogelijkheid om vragen te stellen over Verbindend Communiceren of over de trainingen Verbindend Communiceren, heartfulness (variant avondtraining of 2-daagse training) en Geweldloos Communiceren in Liefdesrelaties.

Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die meer vanuit verbinding wil communiceren. In de training leer je herkennen en te erkennen wat voor jou belangrijk is in het leven. Als je je hier meer bewust van wordt kan je beter zorgen voor deze behoeften en (meer) regie nemen. Het proces richt zich op communiceren over waarnemingen, gevoelens, behoeften en gewenste acties. Wanneer je meer helderheid krijgt wat jou en mij beweegt kan dat leiden tot meer kwaliteit in relatie met jezelf, je partner, familieleden, vrienden en collega’s.

De trainer

Monique Hoogakker is gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie. Ze had het voorrecht om bij Marshall Rosenberg zelf te studeren. Voor meer informatie zie 'Docenten'

Deelname

Deelname aan het open interactief informatie uur via zoom op dinsdag 18 januari 2022, 19.30-20.30 uur, verplicht je niet tot cursusdeelname. Aanmelden is wel nodig: klik op de knop 'Aanmelden' bovenaan de pagina. Dit open uur is gratis.

 • Kim Driessen

  Sinds 2018 verzorgt Kim Driessen meditatieve wandelingen in het bos, ook wel ‘bosbaden’ genoemd. Door veel tijd in de natuur door te brengen is deze manier van mediteren voor haar als thuiskomen gaan voelen. Vanuit deze ervaring is ze zich gaan bekwamen in het begeleiden van groepen in het bos. Tijdens een bosbad neemt ze je mee in verstilling en vertraging, waardoor de zintuigen op een zachte verwonderende manier geraakt worden en de natuur haar ontspannende werk kan doen.
 • Peter Kooij

  Peter Kooij is ruim 30 jaar lang docent yoga en meditatie, met veel plezier en tot tevredenheid van velen in de regio Nijmegen. Geïnspireerd door leraren als Robert van Heeckeren, Eva Hupkes, Hetty Draayer, Prem Rawat, en Cuong Lu heeft hij een eigen stijl ontwikkeld waarbij no-nonsens samengaat met een meditatieve benadering. Niet de vorm maar het ervaren staat daarin centraal. In een eerder leven was hij naast de yoga werkzaam als docent medische biologie en adviseur kwaliteitszorg. Sinds de jaren negentig heeft hij zich geschoold en gespecialiseerd tot trainer/coach in persoonlijke communicatie en effectiviteit, zijn tweede grote liefde. Want: hoe kun je op een goede manier functioneren in je dagelijks leven en werk, met resultaat én met innerlijke vreugde?!
 • Monique Hoogakker

  “Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien”
  Mahatma Gandhi

  Geweldloze of Verbindende Communicatie geeft woorden aan wat werkelijk van waarde is. Het brengt mij diepere verbinding en mildheid met mezelf en met anderen. Met passie en plezier wil ik bijdragen aan kwaliteit in (werk)relaties. Door deelnemers te stimuleren hun vaardigheden te ontwikkelen om harmonie, begrip en helderheid te creëren. Ik geef training en coaching vanuit het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie aan teams, individuen en stellen.
 • Kim Driessen
 • Peter Kooij
 • Monique Hoogakker
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Contact

fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Boeddhistisch centrum Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
6532 XX Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input