Geweldloze Communicatie in liefdesrelaties: "Gelijk of geluk"

Geweldloze Communicatie in liefdesrelaties: "Gelijk of geluk"

Start 26 maart 2021 09:30 tot 27 maart 2021 17:00

Bij Jewel Heart

monique@vol-leven.nu

06 41 31 09 21

http://www.vol-leven.nu

Docent: Monique Hoogakker


 

Wat houdt de training in?

Twee dagen voor koppels, die hun relatie willen koesteren en verdiepen. Je trakteert jezelf op twee dagen voor en met elkaar.

Marshall Rosenberg, de grondlegger van Geweldloze Communicatie, zegt: “als jij de ander verantwoordelijk stelt voor jouw geluk, dan vind je de ander schuldig als jij je niet gelukkig voelt.”

In de training “gelijk of geluk’ ga je met elkaar onderzoeken wat maakt dat relaties soms niet zo lopen als je graag zou willen en wat je kan doen om de liefde weer (opnieuw) op te laten bloeien.

In deze training sluit je aan bij het mooie en waardevolle in je relatie, maak je het 'ingeslapene' weer wakker, word je je bewust van patronen waardoor je meer keuze krijgt en ruim je oud-zeer op. Je krijgt duidelijkheid over wat van jou is en wat van de ander en je krijgt meer inzicht in wat belangrijk is. Mede hierdoor komt er meer ruimte voor een harmonieuze vervullende relatie.

Deze twee dagen bieden veel ruimte voor wederzijds respect, luisteren en verbinden.

Waar je vanaf deze twee dagen op kunt hopen:

De eerste dag oefen je ook met anderen, de tweede dag “werk” je veel met je partner.

"Ik kijk er naar uit om deze ontdekkingsreis met jullie te beginnen", zegt trainer Monique Hoogakker.

Tip ter voorbereiding: breng de avonden vóór, tijdens en na de training als koppel samen thuis door.

Hoe gaat het in zijn werk?

We zullen aan de slag gaan met oefeningen, gebaseerd op Geweldloze Communicatie. Ook gebruik ik inzichten uit de Emotionally Focussed Couple Therapy (EFT, Sue Johnson), Neurowetenschap (Sarah Peaton), Talen van liefde en Jan Geurtz.

Via gevarieerde werkvormen, korte theorie, oefeningen, zelfonderzoek en uitwisseling leer je te onderscheiden welke communicatie meer of minder kans op verbinding maakt. Een praktische insteek, door het werken met (eigen) praktijksituaties, maakt dat je Geweldloze Communicatie eerder kunt toepassen in je relatie. De ondersteunende fysieke oefeningen versterken de ervaring van (zelf)empathie.

Trainer

Monique Hoogakker is internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie.

logo geweldloze communicatie

Data en plaats training

Data: vrijdag 26 en zaterdag 27 maart 2021 (tweedaagse training) (Data onder voorbehoud!)
Tijd: 09.30 uur tot 17.00 uur
Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen.

Kosten per persoon

 Normaal tarief:   € 275,- per persoon (all in)
 zzp-tarief  € 350,- per persoon (all in)
 Zakelijk tarief:  € 490,-  per persoon (all in)
 studententarief  € 195,- per persoon (all in)*

Kosten zijn inclusief materiaal ter ondersteuning en inspiratie en koffie/thee. Lunch is op basis van potluck, eetbare verrassingen die deelnemers meebrengen om te delen met elkaar

*Voor het studententarief komen in aanmerking studenten tot 27 jaar die staan ingeschreven bij een hbo-instelling of universiteit, over een college- of HBO-kaart beschikken en voor hun inkomen een beroep doen op de wet studiefinanciering.

Aanmelden

Het is de bedoeling dat je als koppel deelneemt aan de training. Aub wel graag per persoon een aanmeldformulier invullen. Zie bovenaan deze pagina de knop 'Aanmelden'.