Open les: Zenmeditatie voor beginners NU ONLINE

Open les: Zenmeditatie voor beginners NU ONLINE

Start 01 september 2020 14:00 tot 15:00

dick.verstegen@gmail.com

06 - 53 77 64 74 of 024 - 785 01 03

http://www.zennijmegen.nl

Docent: Dick Verstegen


 

Deze Open les is via Zoom eenvoudig te volgen op laptop, pc, tablet, of smartphone. Deelnemers kunnen zich op de gebruikelijke manier aanmelden via het aanmeldformulier (zie knop ‘Aanmelden’ hierboven). De docent neemt dan contact op. (De open lessen zijn online, de cursussen zelf zijn - zoveel als mogelijk - op locatie.) 

Maak kennis met docent en/of training

De centrale oefening van zen heet zazen (zitten in meditatie). Deze oefening leert je hoe je kunt omgaan met wat je verhindert in het moment te zijn; die belemmeringen nemen daardoor af. Positief geformuleerd kun je zeggen dat zen je, door het ontwikkelen en cultiveren van aandacht, leert om volledig en zonder voorbehoud met alles verbonden te zijn. Met alles wat zich in je voordoet en wat er om je heen gebeurt. Zodat het leven je voluit raken kan en jij – met wat je te doen hebt – voluit in het leven kan staan.

Zen hoort bij het zenboeddhisme, de stroming in het boeddhisme die veel nadruk legt op meditatie en aandacht. Zen is allesbehalve een ver-van-mijn-bed-show. Het gaat in zen nooit om ver van je afstaande concepten of hogere sferen, maar om wat hier en nu aan de orde is. Leuk en niet leuk. En dat is dus alles van je eigen leven, inclusief het heftigste, existentiële lijden dat ons beroert. Dat is de diepste smaak van zen.

Wie na de open les verder wil kan deelnemen aan een starterstraject waarin je  vertrouwd raakt met alle facetten van de zitmeditatie (zazen). In dit traject behandelen we ook actuele onderwerpen die horen bij het dagelijks leven, zoals: goed kunnen zien wat er gebeurt, verwondering en geraakt worden, omgaan met emoties en stress en doelmatig functioneren. De cursus is geschikt voor jong en oud: iedereen die meer vanuit zijn of haar hart wil leven.

Deelname

Deelname aan de open les op dinsdag 1 september 2020 is gratis en verplicht je niet tot cursusdeelname.
Aanmelden is wel nodig: klik op de knop 'Aanmelden' bovenaan de pagina.