• Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

Driedaagse verdiepingsworkshop: Soul retrieval

Start 06 april 2019 10:00 tot 16:00
Docent: Karien Pieterse

 

Wat houdt de workshop in?

In deze workshop leer je de traditionele techniek van soul retrieval.

Volgens de visie van het sjamanisme kun je een stukje van je ziel, van je levensenergie kwijtraken. Meestal gebeurt dit al het gevolg van fysiek of emotioneel trauma. Je kunt dit zien als een bescher­mings­mechanisme, wanneer een situatie te pijnlijk is om bewust mee te maken. In de meeste gevallen zal zo’n zielen­deel terugkeren als het weer veilig is. Maar als dat om wat voor reden dan ook niet gelukt is spreekt men van soulloss. Symptomen als gevolg van soulloss zijn onder andere; chronische gezondheidsklachten, moeheid, concentratieproblemen, stress, depressies, verslavingen, in je verdriet blijven hangen. Het opsporen en terugbrengen van zo’n verloren zielendeel is een van de taken van de sjamaan.

Andere technieken die in dit weekeind aan bod komen zijn: Power animal retrieval en Soul remembrance retrieval.

Je leert dit volgens de methode van het kernsjamanisme zoals ontwikkeld door Michael Harner.

Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je een behoorlijke ervaring hebben met het zelfstandig maken van reizen. Daarom moeten deelnemers, naast de basisworkshop De reis van de sjamaan, tenminste een van de twee vervolgworkshops hebben gevolgd: ‘Extractie’ of ‘Dood en sterven, de sjamanistische visie’.

Meer informatie via de docent, zie: www.praktijkeigenwijze.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe gaat het in zijn werk

In dit weekeind

 • wisselen theorie en praktijk elkaar voortdurend af,
 • leer je de techniek van soul retrieval en power animal retrieval,
 • reis je voor hulp en steun naar je krachtdier en naar andere spirituele helpers,
 • maak je reizen om antwoord te krijgen op vragen van jezelf en voor vragen van anderen,
 • maken we voor elkaar een soul remembrance retrieval reis,

Over de docent

Karien Pieterse geeft sinds 1989 Voetreflexzonemassage, Metamorfose massage, Quantum Touch, Reiki en Sjamanistische healing. Ze doet dit in haar eigen praktijk ‘Eigen Wijze’. Naast individuele consulten geeft zij cursussen Metamorfose massage en workshops Sjamanistische healingtechnieken. (Zie verder onder Docenten.)

Praktische informatie

Data: De workshop ‘Soul retrieval’ wordt gegeven op zaterdag 6, zondag 7 april en zondag 12 mei  2019 op alle dagen van 10.00 – 16.00 uur

Locatie: ‘Praktijk Eigen Wijze’, Pastoor van der Marckstraat 43 in Weurt

Kosten: de kosten voor het weekeind zijn € 285,- (225,- voor studenten).

Aanmelden: zie bovenaan deze pagina de knop 'Deelnemen'.

 

 • Eveline Zwikker

  Eveline Zwikker is gediplomeerd en gepassioneerd Holistic Life Coach/Holistisch Levenscoach. Zij volgde haar opleiding aan de Academie voor Holistisch Coachen, destijds te Amersfoort thans in Bilthoven. Zij heeft een rijke achtergrond aan energetisch werk en heeft zich in de loop der jaren ook verdiept in healingtechnieken zoals Reiki en Chakrawerk. Na vele omzwervingen heeft zij haar Authentieke Zelf gevonden en begeleidt zij nu groepen naar meer hart- gedragen bewustzijn. Eveline richt zich, naast individuele begeleiding, op het geven van workshops over zelfliefde. Binnen het Han Fortmann Centrum verzorgt zij het Latifa Gebed - een geleide meditatie die de beoefenaar ervan naar een plek van zelfliefde en innerlijke vrede brengt.
  Het is haar missie om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met hun hart-gedragen bewustzijn. Zij doet dit op een liefdevolle, respectvolle en integere manier met behulp van workshops, individuele begeleiding en artikelen over transformatie en bewustzijn. Haar artikelen zijn onder andere te lezen op haar eigen blog en in Nieuwetijdskind Magazine.
 • Karien Pieterse

  Karien Pieterse geeft sinds 1989 Voetreflexzonemassage, Metamorfose massage, Quantum Touch, Reiki en Sjamanistische healing. Ze doet dit in haar eigen praktijk ‘Eigen Wijze’. Naast individuele consulten geeft zij cursussen Metamorfose massage en workshops Sjamanistische healingtechnieken. Zij doet dat met toewijding, humor en respect voor ieders ‘Eigen Wijze’. Binnen het Han Fortmann Centrum geeft zij workshops waarin de verschillende sjamanistische healingtechnieken geleerd worden.
 • Peter Kooij

  Peter Kooij is ruim 30 jaar lang docent yoga en meditatie, met veel plezier en tot tevredenheid van velen in de regio Nijmegen. Geïnspireerd door leraren als Robert van Heeckeren, Eva Hupkes, Hetty Draayer, Prem Rawat, en Cuong Lu heeft hij een eigen stijl ontwikkeld waarbij no-nonsens samengaat met een meditatieve benadering. Niet de vorm maar het ervaren staat daarin centraal. In een eerder leven was hij naast de yoga werkzaam als docent medische biologie en adviseur kwaliteitszorg. Sinds de jaren negentig heeft hij zich geschoold en gespecialiseerd tot trainer/coach in persoonlijke communicatie en effectiviteit, zijn tweede grote liefde. Want: hoe kun je op een goede manier functioneren in je dagelijks leven en werk, met resultaat én met innerlijke vreugde?!
 • Eveline Zwikker
 • Karien Pieterse
 • Peter Kooij
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

Contact

fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Van Slichtenhorststraat 81
6524 JL Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer