Mindfulness Yoga donderdagavond

Mindfulness Yoga donderdagavond

Op 29 augustus 2019

Bij Van Slichtenhorststraat 81

peter@moveconsultancy.nl

06 33 92 24 12

Docent: Peter Kooij


 

Mindfulness yoga is een meditatieve vorm van yoga, waarbij het aandachtig aanwezig zijn centraal staat. Alle lessen omvatten oefeningen met het lichaam als uitgangspunt. Maar het gaat daarbij niet om lenigheid of spierkracht. Bewust voelen, aandacht voor wat er speelt in lichaam en geest - dáár draait het om. Die houding neem je mee in alle oefeningen: in concentratie en rust; bij inspanning en ontspanning; in het leren natuurlijk te ademen; in staan - zitten – lopen; in meditatie. Zo vergroot je spelenderwijs je lichaamsbewustzijn.

Wat deze yoga je brengt 

Voor wie is de cursus bedoeld

Wie ervaring heeft met yoga of mindfulness en verder wil, wordt meegenomen naar diepere concentratie, een subtieler lichaamsgevoel, en een intensiever ingaan op de wisselwerking lichaam-geest.
Maar zoals velen hebben ondervonden: yoga geeft altijd meer dan dat! Het brengt helderheid, en kracht van binnenuit. Het verbindt lichtheid met stevigheid. Het verrijkt onze neiging tot controle met het vermogen tot loslaten. Het geeft zelfvertrouwen. Het kan je helpen groeien als mens. Yoga kan een inspiratiebron worden voor je levenshouding, en een steun op je eigen levensweg.

Deelnemers zeggen 

Cursisten omschrijven hun ervaringen vaak als: leren ontspannen; aandacht in het nu; stil worden; inzinken in jezelf; soepele, goede rug; rust in het zijn; rust en ruimte; geheel van mijn lichaam; spanningen opmerken en loslaten; aandachtig zijn.

De docent

Peter Kooij is docent yoga en meditatie; tevens trainer/coach persoonlijke communicatie en effectiviteit. Lees hier mee.

Data en verdere info

Op donderagavond zijn er twee cursussen van elk 15 bijeenkomsten, en wel van 19.00 – 20.15 uur; en van 20.30 – 21.45 uur.
Data: 29 augustus, 5, 12, 26 september, 3, 10, 24, 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november, 5, 12 en 19 december.
Kosten: € 195,-
Deelnemers: min / max 6 - 11.

Er is ook een cursus op de dinsdagavond (start 24 september).

Tussentijds instromen is mogelijk.

Nieuwe locatie

LET OP! Het Han Fortmann Centrum verhuist in de zomer van 2019. De verschillende nieuwe locaties staan per cursus aangegeven.

Deze cursus vindt plaats op locatie: Van Slichtenhortsstraat 81, 6524 JL Nijmegen. Op donderdag tot 21.00 uur betaald parkeren, 1,80 per uur. Gratis parkeren kan op 5 minuten loopafstand, aan de zuidzijde van de Archipelstraat.

Aanmelden

Zie bovenaan knop 'Aanmelden'.