• Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

Mindfulness: training in aandacht (MBSR)

Start 07 november 2019 19:30 tot 22:00
Docent: Ted van Rijt


Wat brengt mindfulness; training in aandacht me?

Als je met enige regelmaat geconfronteerd wordt met verschijnselen als stress, vermoeidheid, somberheid, piekeren, concentratieproblemen, gevoelens van onrust, angst, slecht slapen, geen nee durven zeggen of moeite met het aangeven van je grenzen, kan Mindfulness misschien een waardevolle bijdrage leveren om hiermee om te gaan. Verlangt niet ieder mens er naar om gelukkig te zijn en voluit te kunnen leven? Tijdens de training leer je om met je aandacht meer in het moment te zijn. Dit maakt dat je meer kunt genieten van de mooie dingen in het leven en beter kunt omgaan met ongemak. Niet door je van het ongemak af te wenden of er tegen te vechten maar juist door het aandacht te geven en te onderzoeken zodat je in staat bent beter voor jezelf te zorgen. Ted van Rijt

mindfulness training fortmanncentrum nijmegen 1

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de bijeenkomsten besteden we zeker de helft van de tijd aan het doen van oefeningen. In de overige tijd is er gelegenheid om ervaringen die worden opgedaan tijdens het oefenen thuis en tijdens de bijeenkomst te delen en de achterliggende principes te verhelderen.

Waarom werkt dit?

De training werkt omdat de deelnemers met behulp van audiobestanden of cd’s en schriftelijk materiaal in de vorm van een cursusklapper in de gelegenheid worden gesteld om dagelijks te oefenen. Op die manier leert de deelnemer automatische gedragspatronen te doorzien en om te buigen. Dit leidt vaak tot opzienbarend resultaat en geeft de deelnemer weer de regie over zijn/haar bestaan.

Wat deelnemers ervaren

"Nu ik niet meer in een kramp zit, ben ik zoveel vriendelijker voor mijn omgeving geworden."

"Ik weet nu hoe om te gaan met ongemak, waardoor het leven zoveel aangenamer is geworden."

"Ik had veel spanning en angstige gevoelens. Dit is veel minder geworden en als het er nog is, is het beter hanteerbaar en van kortere duur."

"Ik ben me beter bewust van de signalen die mijn lichaam geeft gedurende de dag en kan beter voor mezelf zorgen."

"Ik ben een aardiger mens geworden, voor mezelf en anderen, ook mijn omgeving is blij dat ik deze training gevolgd heb."

Kosten

Prijs (normaal tarief) € 445,- incl. btw
Prijs (zakelijk tarief) € 650,- incl. btw
Prijs (studenten tarief) € 345 ,- incl. btw

Voor het studententarief komen studenten tot 27 jaar in aanmerking die staan ingeschreven bij het HBO/WO, over een college/HBO kaart beschikken en voor hun inkomen een beroep doen op de wet studiefinanciering. In sommige gevallen vergoedt de zorgverzekeraar (een deel van) de kosten. Neem hiervoor contact op met uw verzekering om te mogelijkheden na te gaan. Van het zakelijk tarief is sprake wanneer het cursusgeld (gedeeltelijk) wordt vergoed door de werkgever of wanneer het als aftrekpost voor de belasting wordt opgevoerd.

Data van de trainingen:

Startdatum: donderdag 7 november 2019

Vervolgdata:

7, 14, 21, 28  november, 12, 19 december, 9, 16  januari 2020

Stiltedag: zaterdag 21 december 2019

Opgeven: klik op de knop 'Aanmelden' bovenaan de pagina.


Nieuwe locatie

De mindfulnesstraining vindt plaats in centrum Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX  Nijmegen. Voor de Stiltedag is de locatie nog niet vastgesteld; nader informatie volgt 

LET OP! Het Han Fortmann Centrum verhuist zomer 2019. De verschillende nieuwe locaties staan per cursus aangegeven.

 • Wendy Kersemaekers

  Wendy Kersemaekers is mindfulnesstrainer, categorie 1 van de VMBN. Ze gaf vele mindfulnesstrainingen en -workshops, onder andere aan werknemers van het Radboudumc en mensen van daarbuiten, mantelzorgers, medisch specialisten, docenten, leidinggevenden en studenten. Ze deed onderzoek naar effecten van mindfulness en schreef verschillende artikelen, waaronder een artikel over mindfulness en preventie van burn-out. Ze heeft een biomedische achtergrond, leidde onderzoeksprojecten op de universiteit en in het bedrijfsleven, en is daarnaast opgeleid als psychosynthese counselor. Als mindfulnesstrainer integreert ze haar brede kennis en (persoonlijke) ervaring. Hierin heeft ze haar passie gevonden.
 • Ted van Rijt

  Ted van Rijt is een ervaren mindfulness en compassie categorie 1 trainer van de VMBN. Hij is bestuurslid van de VMBN (beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers). Hij heeft gewerkt als verpleegkunde docent in het HBO. Hij is theoloog en heeft gedurende 19 jaar als staflid en directeur leiding gegeven aan het Han Fortmann Centrum. Kenmerkend aan zijn stijl van werken is het gezegde ‘Walk your talk’, vanuit doorleefde ervaring en wijsheid leeft hij voor waar hij over spreekt.

  W www.tedvanrijt.nl"
  E tvrijt@hanfortmanncentrum.nl
  T 06 50 63 32 99
 • Simone Lips

  Simone Lips is een ervaren mindfulnesstrainer. Ze is lid van de VMBN, categorie 1. Simone is van oorsprong arbeids- en organisatiepsychologe. Ze verzorgt ook mindfulnesstrainingen voor organisaties, geeft workshops over mindful opvoeden en compassieweken in België. Simone staat met hart en ziel voor de groep. Ze heeft een rustige en heldere manier van doceren en brengt veel eigen ervaringen in.
  E info@mindfulmoving.nl
  T 06-28835438
 • Wendy Kersemaekers
 • Ted van Rijt
 • Simone Lips
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer

Contact

fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Van Slichtenhorststraat 81
6524 JL Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer