• Agenda05 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda04 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda06 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda01 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda07 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen
 • Agenda03 Mindfulnes Nijmegen Fortmann Cursussen

Samenwerking met Academie voor Mindful Teaching

Goed nieuws! Het Han Fortmann Centrum en De Stichting Academie voor Mindful Teaching en gaan samenwerken. We hebben gemerkt dat we elkaar kunnen versterken, ondersteunen en inspireren. En … we voelen elkaar goed aan op het uitgebreide gebied van compassie, mindfulness trainingen, lezingen en workshops. Onverdeelde, niet oordelende aandacht werkt! Juist in organisaties.

Academie voor Mindful Teaching

Eline SnelDe Internationale Stichting Academie voor Mindful Teaching biedt wereldwijd gecertificeerde Mindfulness opleidingen aan volgens de Methode Eline Snel. De opleidingen zijn bedoeld voor professionals die werken met kinderen en jongeren op school, in de eigen praktijk of geestelijke gezondheidszorg. Wie naast kindertrainer mindfulnesstrainer voor leerkrachten en ouders wil worden, kan daarvoor ook bij de Academie voor Mindful Teaching terecht. Je vindt alle informatie op de website: www.elinesnel.com (Opleidingen en nascholingen van Academie voor Mindful Teaching komen in aanmerking voor het STAP budget). 

HFC-docent Misha Beliën te gast in 'De verwondering'

de verwondering dd 23 feb 6 b
Foto: KRO-NCRV

Afgelopen zondag, 13 maart 2022, was Misha Beliën – docent zenmeditatie aan het Han Fortmann Centrum te gast in tv-programma De verwondering. Daarin ontvangt Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities en met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden.

Misha bracht als kind veel tijd door op de boerderij van zijn opa en oma, waar hij met bewondering keek naar hun vanzelfsprekende aandacht voor mens, dier en plant. Toen hij tien jaar was, verhuisde hij met zijn moeder naar één van de armste gebieden in Marokko, een cultuurshock die hem op jonge leeftijd aan het denken zette.

Eenmaal terug in Nederland kreeg zijn houding om alles radicaal te bevragen vervolg in de studie filosofie. Uiteindelijk verloor hij alle houvast, werd angstig en onzeker. Meditatie en zenboeddhisme hielp hem zichzelf te hervinden. Hij herkende er de liefdevolle aandacht die hij als kind op de boerderij ook had ervaren en leerde thuis te komen in het 'hier en nu'.

Vorig jaar werd Misha tot zenmonnik gewijd, waarbij hij tevens de boddisatva-gelofte heeft afgelegd. In deze gelofte staat het bevrijden van alle levende wezens centraal: een streven dat hem dagelijks ontroert en richting geeft.

De uitzending is terug te zien via NPO StartDe verwondering is een programma van KRO-NCRV en elke zondagochtend te zien om 08:25 op NPO 2.

(Bron KRO-NCRV)

 

 

Lockdown - Actueel

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen per 19 december 2021 kunnen voorlopig - in ieder geval tot en met 14 januari 2022 - alleen de online activiteiten doorgaan. Activiteiten op locatie worden afgelast. De docenten nemen waar nodig contact op met hun cursisten. Zodra de maatregelen dat toelaten hopen wij de draad weer op te pakken. Belangstellenden kunnen zich gewoon opgeven voor ons voorjaarprogramma 2022. Lichtheid, vitaliteit, openheid en creativiteit zijn in deze ongewone tijden van groot belang. Vanuit een open en evenwichtig gemoed zijn we beter in staat wisselvalligheden, veranderingen, ongemak en leed het hoofd te bieden.We hopen met onze activiteiten daaraan bij te dragen.

NB Mocht een cursus vanwege coronamaatregelen geheel of gedeeltelijk geen doorgang vinden dan wordt in overleg naar een oplossing gezocht. Als er geen passende oplossing is, kan betaald cursusgeld eventueel (naar rato) worden teruggestort.

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1

  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2

  Zullen we samen
  onszelf zijn?

 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3

  In de stilte van het denken
  hoor je de antwoorden.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input

Invalid Input

Contact


fortmanncentrum logo

 


Hoofdlocatie

Boeddhistisch centrum Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
6532 XX Nijmegen

i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Volg ons op social media!

Facebook icon   Instagram icon

CRKBO Instelling

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input