• Home
 • Opleiding en coaching
 • Opleidingstrajecten

Opleidingstrajecten voor trainers, leraren, scholen en bedrijven

 

 

Naast het reguliere cursusaanbod verzorgt het Han Fortmann Centrum opleidingstrajecten voor trainers, leraren, scholen en bedrijven. Zo zijn er opleidingen tot zenleraar of yogaleraar. Verder bieden wij bijscholing en leerroutes aan op maat. Aan elk traject wordt een persoonlijk certificaat van het Han Fortmann Centrum verbonden.

Opleiding tot zentrainer en –leraar

Zenleraar Dick Verstegen (1940) is verantwoordelijk voor het opleidingstraject tot zentrainer. Het traject duurt gewoonlijk twee tot drie jaar en omvat regelmatige deelname aan groepen voor gevorderden én aan introductiegroepen. Daarnaast neemt de cursist deel aan tenminste drie weekendsesshins en twee zomersesshins. Verder omvat het programma coaching, koan- en literatuurstudie. De afronding van de opleiding bestaat uit het maken van een eindwerkstuk en het houden van een teisho (zentoespraak). Aan elk traject wordt een persoonlijk betalingsvoorstel gekoppeld. Een eventueel vervolgtraject tot zenleraar wordt in onderling overleg toegesneden op de betrokkene. Meer informatie: www.zennijmegen.nl - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-53776474.

Opleiding tot Yogaleraar

Yogaleraar Peter Kooij (1946) verzorgt een opleidingstraject tot leraar mindfulness yoga. Dit traject bestaat uit twee delen, verspreidt over twee jaren. Het eerste deel omvat een verdiepingstraining in de mindfulness yoga. Deze training is bedoeld voor iedereen die zich breder en diepgaander wil oriënteren op deze vorm van yoga, en dat wil verbinden met leven en werk. Ervaring in (mindfulness)yoga en/of mindfulness is een voorwaarde tot deelname. De verdiepingstraining telt onder meer 9 vrijdagmiddagen, en gaat van start najaar 2018. Het tweede, meer professioneel gerichte deel is bedoeld voor wie zelf les wil gaan geven in de mindfulness yoga, of wie dit in de eigen lespraktijk wil integreren. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-33922412.

Bijscholing trainers en leraren

Wie als trainer of leraar behoefte heeft aan bijscholing kan bij ons een op maat gesneden traject aanvragen. Periodiek verzorgen wij ook cursussen op basis van inschrijving.

Leerroutes en teamdagen voor bedrijven en organisaties

Voor bedrijven en organisaties kunnen wij in overleg leerroutes op maat aanbieden toegespitst op diverse thema’s. Te denken valt aan: Meerdimensionaal leiderschap, Verandermanagement, Conflicthantering, De leider als vroedvrouw, Wijsheid & mededogen, etc. In overleg met bedrijf of instelling bepalen we welke expertise binnen het Han Fortmann Centrum benut wordt en welke expertise wordt ingehuurd.

Zingevings- en bewustwordingsmodules

Op aanvraag kunnen wij modules verzorgen voor scholen en instellingen op het punt van zingeving en bewustwording. Ook hier bepalen we in overleg welke expertise binnen het Han Fortmann Centrum benut kan worden en welke expertise wordt ingehuurd.

 

Kennismaken met een cursus en de docent?

kennismaken

Voor veel cursussen wordt een zgn open les verzorgd. Deelname aan deze open lessen verplicht je niet tot cursusdeelname.

De meeste open lessen zijn gratis, soms wordt een kleine vergoeding tot max. € 10,- gevraagd.
Een ideale manier als er twijfel is.
Laat je ons wel weten of je mee wilt doen?

Kijk hier voor de open lessen en meld je vrijblijvend aan.

Kijk ook eens onder docenten voor meer informatie. Zij zijn graag bereid op vragen in te gaan.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

zorgwijzerBij een zorgverzekering met aanvullende dekking heb je bij sommige verzekeraars recht op vergoeding van de kosten die een mindfulness-training met zich meebrengt. Dit gebeurt onder de noemer alternatieve geneeswijzen, preventieve cursussen, psychologische hulp of psychosociale hulp.

Kijk hier of je zorgverzekeraar een vergoeding biedt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, meld je aan voor de HFC Nieuwsbrief.

Invalid Input
Invalid Input
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 1
  Spanning is wie je denkt te moeten zijn.
  Ontspanning is wie je bent.
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 2
  Zullen we samen
  onszelf zijn?
 • Fortmanncentrum Mindfulness Nijmegen Banner 3
  In de stilte van het denken
  hoorje de antwoorden.

Contact

fortmanncentrum logo

 


Centrum de Appel

Groesbeekseweg 428
6523 PP Nijmegen
i hanfortmanncentrum.nl
e info@hanfortmanncentrum.nl
m 06 50 63 32 99

Neem contact met mij op

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer