Starterstraject zenmeditatie

Starterstraject zenmeditatie

Start 04 november 2021 19:45 tot 21:30

Bij Zendo

misha@zennijmegen.nl

024 785 010 3 – 06 50645668

http://www.zennijmegen.nl

Docent: Misha Beliën


 

In samenwerking met Zen Centrum Nijmegen biedt het HFC weer een starterstraject zenmeditatie aan. Zen Centrum Nijmegen focust op een zenbeoefening waarbij deelnemers duurzaam betrokken zijn bij elkaar en het centrum. Het starters-traject is gericht op een soepele instroom in doorgaande groepen, maar ook geschikt voor wie op eigen kracht thuis wil mediteren. Het traject maakt je vertrouwd met alle facetten van de zitmeditatie (zazen) en de gebruiken in de meditatieruimte (zendo). Zen Centrum Nijmegen staat onder leiding staat van Dick Verstegen, docent aan het Han Fortmann Centrum.

Voor Wie?

Het starterstraject is gericht op mensen met interesse in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling en die weinig of geen ervaring hebben met zenmeditatie.  Voor wie ervaring heeft met andere meditatievormen, is het starterstraject ook van harte aan te bevelen.

Wat houdt het starters-traject in?

Het starterstraject bestaat uit vijf bijeenkomsten van ca. 1,75 uur. De bijeenkomsten worden gewoonlijk gehouden op vijf donderdagavonden van 19.45 – 21.30 uur. In de bijeenkomsten worden de zenmeditatie, zenfilosofie, actuele vragen en rituele aandachtsoefeningen behandeld. Na het traject kun je deelnemen aan een doorgaande groep. Als docent treedt Misha Beliën op, sangha-coördinator en co-docent van Dick Verstegen sensei. Het starterstraject vindt plaats in fysieke vorm in de zendo met inachtneming van de eventuele coronaregels.

Data en tijd

Donderdag 4, 11, 18, 25 november en 2 december van 19.45 – 21.30 uur.

Plaats

Zen Centrum Nijmegen, Petruslaan 1, Heilig Landstichting.

Kosten starters-traject

€ 75,-

Aanmelden

Zie knop 'Aanmelden' bovenaan deze pagina.